En bid af paradis: 
Bjørn Wiinblad og hans Tid

Alle kender Wiinblad. Hvad enten man elsker eller hader hans snirkler og platter, er hans streg altid let genkendelig. Alligevel er hans værk og hans kunstneriske univers aldrig blevet set i et større historisk og globalt perspektiv.

En bid af paradis fortæller for første gang om Wiinblads kosmospolitiske karriere på tre kontinenter og hans inspirationer –men historien folder sig ud til en endnu større historie om, hvordan man i både Europa, Japan og USA søgte indre ro og nye, smukke visioner, når man indrettede sit hjem i Efterkrigstiden. Udmarvede af to verdenskrige søgte folk billeder af harmoni og milde relationer mellem mennesker.

Ukendte sider af Wiinblad dukker op – og nye store spørgsmål: Hvorfor har vi det tit så svært med ting, som er følelsesfulde og nuttede? Kan kunst være positiv og harmonisøgende? Er nuttede ting bare kitsch, eller spiller de andre roller? Hvorfor gik Wiinblad så eftertrykkeligt af mode i 1990'erne for så at vende tilbage de seneste år som en ny fascination for en ny generation?

Bogen giver et helt nyt indblik i et omstridt dansk klenodie – og stof til eftertanke om kunsts og designs rolle i vores liv.

 
En bid af paradis_web stor.jpeg