Bestil et foredrag

Oplev Bjørn Wiinblad som aldrig før – set og forstået ud fra sin tid. Jeg tager billeder med og giver god plads til spørgsmål undervejs fra tilhørerne. 

Vælg mellem disse tre emner:

Nuttede Wiinblad
Hvorfor slog Wiinblads sødmefulde dekorationer så stærkt igennem i Efterkrigstiden? Kan kunst og design have en psykologisk funktion? Efterkrigstidens mennesker søgte indre ro og begyndte at gå mere op deres hjem, og Wiinblad er bare en ud af en lang række designere, som var med til at skabe en ny "følsom" stil i hjemmene.
Men hvordan er det nu med kunst? Er kunst stadig kunst, hvis den altid er positiv, eller bliver den så til kitsch? Har det nuttede sin egen plads i kunsten?
Med masser af billeder går vi på opdagelse i Wiinblads helt særlige univers og undersøger, hvad det egentlig gør ved os.

Orientalske Wiinblad
Hvorfor er der så ofte snabelsko, japanske damer og bølgende mønstre hos Wiinblad? Fordi alt orientalsk var på mode i Europa, mens den lille Bjørn voksede op. Den orientalske stil symboliserede både det fornøjelige, fremmedartede, festlige og lidt farlige!
Wiinblad absorberede stilen fra populærkulturen og gav den sin egen drejning, og hans publikum i Efterkrigstiden elskede det! Sjovt nok anså man i1950'erne også stilen på hans velkendte platter for at være "eksotisk",  og i slutningen af 1960'erne fik hans orientalske streg en ny drejning, da den psykedeliske stil slog igennem.
Vi tager på strejftur i den europæiske orientalisme gennem tiden og Wiinblads særlige version af den.

Internationale Wiinblad
Fra ydre Østerbro til Bayern, Japan og Texas! Wiinblad har en meget mere global historie, end de fleste tror. Han debuterede i 1945, netop som verden åbnede sig igen efter verdenskrige, og hans ting var snart til salg i både New York og Stockholm. Siden blev han hyret af Rosenthal Porzellan i Bayern og blev en vigtig del af deres store opsving igennem 1960'erne og 1970'erne. I samme periode indtog han både Japan og Texas.
Hvordan kunne han appellere til så forskellige publikum? Og hvorfor har vi hørt så lidt til denne historie herhjemme? Med masser af billeder fortæller jeg historien om Wiinblad som kosmopolit og reaktionen på hans værker i vidt forskellige lande.

 
1001 nat, to runde illus 1969 .jpeg
 
Gobelinskitse Sheherazade.jpeg
 
1001 nat Djiin 1969.jpeg